Eindelijk!! - Reisverslag uit Puerto La Cruz, Venezuela van Lisanne Jong - WaarBenJij.nu Eindelijk!! - Reisverslag uit Puerto La Cruz, Venezuela van Lisanne Jong - WaarBenJij.nu

Eindelijk!!

Door: Lisanne

Blijf op de hoogte en volg Lisanne

05 Juli 2014 | Venezuela, Puerto La Cruz

Mijn eerste echte blog vandaag! Nu bijna een halve week hier, time goes fast when you're having fun.. haha ik denk nu al in t Engels! Dat is wel serieus waar trouwens, ik denk echt in t Engel. Ik ben wel de slechtste denk ik wat betreft het Engels spreken, so I keep practice.
We zijn met zeven meiden, uit Oekraïne, Engeland, IJsland en Zwitserland. Het was vanaf het begin al gezellig, geen roddels, geen groepjes, allemaal leuk met elkaar en veel interesse. Maar ook als je even een momentje op jezelf zit wordt dat gerespecteerd.

De vluchten waren goed gegaan, wel flink zitten janken hahaha, huilebalk ik! maar dat is gelukkig wel helemaal weg nu, totdat ik een lief kaartje van thuis zag.. ;-)
Enige nadeel onderweg was dat echt niemand Engels spreekt, dus dat Spaans ben ik nu maar hard aan t trainen voor de terugweg!

Afgelopen dagen verschillende dingen gedaan; Kayak training, wandeling door Playa Colorada, Marengue lessen, berg beklommen om 6u in de ochtend en natuurlijk Spaanse lessen. Om met de Spaanse lessen verder te gaan; het is echt zooo leuk om die taal te leren, en nog aardig te doen ook.
Veel lijkt op Frans, en soms ook een combinatie met het Engels. Vrijdag m'n eerste Spaanse tekst geschreven, en Isaias (leraar) vond t best goed voor nog maar 6u Spaanse les! Dus die is in the pocketttt! haha

Jammer is dat we geen bereik hebben in t kamp zelf, maargoed, afkicken is best lekker nu! Gewoon lekker relaxed leven, chillen, leren, tochtjes maken, naar het strand en slapen wanneer je even wilt slapen.
Zondag 6 juli vertrekken we voor een driedaagse Kayak tocht om alvast voor te bereiden op de tocht van acht dagen, excited!!

Oja, ook nog een leuk weetje, vooral voor mama, ik begin bananen te leren eten!!!!! haha, kreeg een zelfgemaakt ijsje van banaan en melk, misschien leer ik wel de simpelste dingen eten hier ipv allerlei enge beestjes :)
Beetje jammer was dat we vlak daarna langs een groepje liepen die net een varken aan t ontleden waren, gaaaaadverdamme, en die geur...
Verder is t eten tot nu toe best lekker! Er wordt gekookt en iedere avond en ochtend moeten er twee van ons helpen daarbij.

Naja, genoeg maar weer, eigenlijk is t belangrijkst dat alles goed gaat, en ik jullie daar allemaal best wel mis! Blijf toch een persoon dat misschien wel erg aan thuis gehecht is, waar ook een warme douche is ipv een koude, hahaha!
Nee naar no joke, miss you guys maar ik geniet wel.
Fijne zomer daar en geniet van alle luxe die je hebt!

Dikke kus van mij, xxxxx

(about 33 degrees, a lot of sun and i have not even seen rain)

• 05 Juli 2014 - 19:23

Mama:

Fijn om te horen dat je zo geniet, lieverd! Na de koude douche komt over vijf weken vanzelf weer een warme, hou vol, haha.
    Wat die bananen betreft: als baby was je dol op bananenhapjes, je komt uiteindelijk gewoon weer terug bij de basis ;-)

Geniet veel en sterkte met je armspieren de komende drie dagen!

Dikke knuffel van een aan jou gehechte mama, xx

• 05 Juli 2014 - 20:08

Ton:

Hej Lies! Nu al geweldige verhalen. Ik dacht dat je klaar was met school, maar je leert nu van alles in een hoog tempo. Met als klap op de vuurpijl niet één taalcursus, maar twee. Fijn dat je een leuke internationale groep hebt. Geniet, adios.

• 05 Juli 2014 - 20:36

Gerrit En Jannie:

Fijn wat van je te horen en het goed met je gaat.Uitslapen is er dus niet bij
    je moet de dag plukken het wordt vast een hele leuke tijd.Succes met je Spaanse les en geniet veel.
    Dikke kus van ons,Opa en Oma xx

• 06 Juli 2014 - 10:15

Pappa:

Lieverd, leuk dat het goed is gegaan tot nu toe. Vooral fijn om te horen dat het id groep goed gaat. Met allemaal onbekenden op 'n kluitje, moet je dat maar afwachten. En tenslotte is vijf weken binnen een nieuwe groep, al overleven op zich. Schat, geniet vd tochten, de natuur en elkaar. Leuk om zo je blog te volgen. Wring je niet in bochten; zoals je al zei: "je loopt niet in zeven sloten tegelijk." We merken wel als je weer eens in bereik bent. Tenslotte hoort dat onderdeel ook bij het backpacken... afzien. Van social media. Haha. QDTB. Ciao, Pappa

• 08 Juli 2014 - 09:44

Samuëlla Snel:

Heerlijk om zo je belevenissen te lezen.Sommige dingen herken ik weer van toen wij voor het eerst naar het buitenland gingen. Alles is zó anders en je realiseer je dan pas goed,hoe gezegend je bent als je in Ned.geboren ben.Blijf genieten en je ogen(in alle opzichten) open houden. God be with you till we meet again!
    Liefs,Samuëlla.

• 08 Juli 2014 - 13:34

Hester:

He lieve Lies, stoer hoor dat je nu aan de andere kant van de wereld aan het kayakken bent! Het gehecht zijn aan thuis zit in de familie... :) maar supergaaf dat je dit toch aan het doen bent! lekker mooie dingen meemaken voor je straks gaat studeren! XXX

• 09 Juli 2014 - 02:52

Anne:

Lieve lies, klinkt heerlijk allemaal (behalve de enge beestjes natuurlijk ;-) Geniet ervan! Dikke kus, Anne

• 10 Juli 2014 - 14:37

Maud:

Lieve Lies, dat heb je allemaal toch maar gedaan in de eerste dagen, al de nieuwe dingen beleven, all by yourself! Toppertje! Dat je maar een leuke klik mag hebben met de andere meiden. For fun en als je elkaar tijdens de reis ook even nodig hebt in de spannende momenten. Geniet van het land en kijk je ogen uit! (-; Dikke hug en blessings! Maud