Alweer over de helft - Reisverslag uit Puerto La Cruz, Venezuela van Lisanne Jong - WaarBenJij.nu Alweer over de helft - Reisverslag uit Puerto La Cruz, Venezuela van Lisanne Jong - WaarBenJij.nu

Alweer over de helft

Door: Lisanne

Blijf op de hoogte en volg Lisanne

21 Juli 2014 | Venezuela, Puerto La Cruz

Vrijdag 11 juli zijn we dus vertrokken naar de Angel Falls, pfff vijf uur in de auto over allemaal hobbelige Venezuelaanse wegen naast de Belg die maar niet stopt met praten hahaha!
Maar in de ochtend gingen we eerst abseilen van een waterval, alleen de zomer is hier zo lang geweest dat er geen water was in de waterval, dat was dus een beetje een tegenvaller. Maar we hadden nog een kans op een waterval bij de Angel Falls natuurlijk!
Daar aangekomen sliepen we in een kamp met mooie, soort van luxe, slaapkamers. Was ook wel even nodig, een goed bed, met koorts na vijf uur in een ijskoude auto door de airco.
Volgende twee dagen in t park verbleven op twee verschillende plekken waarvan een bij de waterval. Daar naartoe in een acht persoons vliegtuigje (zooooooo gaaf!!!) en lange bootrit. Angel Falls was ook heel leuk om te zien, en zo hoog dat er soms teveel wolken voor zaten. (16x niagara waterval) !!!
De andere dag tochtje gemaakt naar kleinere waterval waar we achterlangs liepen, zeiknat natuurlijk maar dat was ook een ervaring op zich, koud maar onwijs leuk!

Maandag waren we terug in t kamp en moesten we gelijk weer pakken voor Caripe waar we dinsdag naar toe gingen. Daar sliepen we in tenten .. dat deed me ineens onwijs denken aan de tijd dat we altijd met de camper op vakantie gingen, dat was best wel leuk! Dus misschien toch maar een tentje in Zweden? hm, nee laat maar, genoeg avontuur na vijf weken verwacht ik!
In Caripe onder andere bergtocht naar een waterval waar we konden zwemmen en t rustig was, en daarna besloten om de grote bergtocht van 7 uur de dag erna te skippen, vreselijk! Dus ik ben lekker met Liliana (docente Spaans) naar het dorpje gegaan, geweldige vanille koffie gedronken, rondgelopen ennnnn een massage gehad! hihi dat had ik serieus nodig, lovely, serieus de beste die ik ooit gehad heb!! (sorry voor degene die dachten t ook aardig te kunnen.. jullie vallen een heeeel klein beetje in t niet). Van top tot teen, meer dan een uur en heerlijke wierook geurtjes voor omgerekend maar €7,50!
Ze kon me ook precies vertellen waar pijn zat, waar verdriet zat enzovoorts, ietwat spiritueel maar op dat moment deed t me echt even goed wat ze allemaal zei.
In Caripe ook een grot bezocht en een koffieplantage (ik en zwarte koffie, maar t was echt lekker!) ennnn lokale aardbeien met slagroom gegeten en warme chocolademelk gemaakt, hm, ik dacht wel een beetje afgeslankt terug te komen maar dat valt vies tegen denk ik hahaha.

Ondertussen waren de dagen in Caripe wel echt fijn, voor m'n gevoel begon ik daar steeds minder aan thuis te denken en ik had zelfs een paar keer t gevoel van; 'ah neeee! nog maar tweeënhalve week te gaan.' Dus dat was echt even goed, dan gaat de tijd lekker snel en geniet je toch extra ook al probeer je dat ook mét heimwee, maar t genieten is dan toch een beetje anders dan. Vooruitgang dus, YES! haha
Wel vind ik t echt heel leuk om af en toe eens te horen wat er in Nederland allemaal gebeurd, leuke roddels, saaie werkdag-verhalen of gewoon de alledaagse dingen, en die krijg ik zo nu en dan ook binnen dus helemaal top!

Wat leuk is om te zien in Venezuela is dat het eigenlijk helemaal geen toeristisch land is, nu wist ik dat wel, maar als je hier rondloopt valt het toch wel sterk op. Je ziet alleen toeristen van een paar uur verderop maar over t algemeen niet vanuit t buitenland. Ze staren je aan en praten over je, dat is duidelijk te zien. Juist goed en leuk natuurlijk dat er weinig toeristen zijn, dan blijf je echt binnen de cultuur.
Want we gingen één ochtend naar de lokale markt waar we opdrachten kregen voor onze Spaanse klas, allerlei dingen in t Spaans vragen en begrijpen. Zo probeer je echt te 'integreren' in plaats van in t Engels te blijven hangen wat overigens amper iemand spreekt.
Ook zie je overal een beeldje van Jezus of Maria, heel Katholiek hier, en zelfs de piloot in Angel Falls en de meeste buschauffeurs hebben een klein beeldje van Jezus of Maria bij zich, haha.

Afgelopen zaterdag teruggekomen uit Caripe en de planning was gelijk een avondje salsa-les, maar dan was t de bedoeling dat dezelfde jongens er zouden zijn als met de merengue-les maar t was te kortdag dus geen feestje en les maar daarna wel gewoon gezellig met de meiden!
Zondag en maandagochtend Spaanse lessen gehad en wat vrije tijd en nu is t al weer tijd voor m'n laatste week in t kamp zelf want zaterdag 26 juli vertrekken we naar de Delta om daar 7 dagen te Kayakken, de jungle in dus!

Tot snel en geniet daar aan de andere kant van de oceaan!

veel liefs! xxx

• 22 Juli 2014 - 08:48

Mama:

Lieverd, wat een heerlijk verhaal weer en zo fijn om te horen dat het goed met je gaat en dat je iets minder aan thuis begint te denken. Yes, you can, girl! Zooo trots op je!

Stoer dat je het abseilen gedaan hebt en wat een nice view vanuit het vliegtuigje. Maarre... dat van die massage klopt écht niet hoor! ;-)

Prachtige foto's, Lies, heerlijk om je daarop te zien! Geniet van de komende twee weken, voor je het weet ben je weer in dit 'saaie' kikkerlandje!

Megakus van mama, xx

• 22 Juli 2014 - 09:46

Ton:

Hej Liessie!!

Wat leuk om zulke enthousiaste verhalen te lezen. Ondanks dat je verlangt naar huis weet je heel goed te genieten. Zuig alle indrukken op, zodat je er straks voluit over kan praten. Hoeven we ons in het 'saaie' Zweden niet te vervelen, hahaha.

Onwijs stoer dat je bent gaan abseilen. Je blijft me verbazen, net zoals die keer in Maleisie dat je zonder blikken of blozen die enorme slang om je schouders liet leggen.

Ook ben ik erg benieuwd naar je Spaanse woordenschat. Ik vind Spaans namelijk een leuke taal om te horen.

Geniet van je laatste twee weken en doe de indianen de groeten.

Liefs,
    Ton